נקודות חן

כמו בכל מקום אחר בגוף שלנו, גם באזורים האינטימיים יתכנו נגעים עוריים, נקודות חן ואפילו מחלות עוריות או חלילה סרטן העור (כגון מלנומה ועוד).

לכן יש חשיבות גדולה למעקב שיטתי גם במקומות הללו, למרות שאין שם חשיפה לשמש (ברוב המקרים) מחד, אולם מכיוון שזה מקום שלרוב לא רואים ולא מסתכלים אז הסיכון לגילוי בעיה מאוחר מידי הוא גדול יותר.

חשוב מאד ללכת ולהיבדק אחת לשנה אצל רופא/ת נשים, ומעבר לבדיקה השגרתית, לשאול ולבקש מהרופא/ה להסתכל ולראות האם יש נגעים בעור, נקודות חן וכו', גם על השפתיים של הפות, גם בתוך הנרתיק ובאזור הפרינאום ופי הטבעת.

כדאי גם להסתכל לבד מדי פעם במראה ולראות האם יש נגעים חדשים באזור. ואם ידוע לך על נקודות חן במקום, לעקוב אחריהן ולשים לב לכל שינוי בגודל, צורה, צבע, מרקם והאם מופיע גרד או דימום.

כאשר יש נגע עורי ויש חשש שמדובר במשהו שעשוי להיות בעייתי, חשוב מאד לבצע ביופסיה מקומית או אפילו להחליט על הסרתו המלאה באופן ניתוחי ושליחה לבדיקה.

צרות רבות עשויות להימנע אם נשים לב בזמן לנגעים ונדע לטפל בהם במועד !

אבל, לא רק בעיות רפואיות יכולות להימנע כאן. נשים רבות מתביישות בנגעים עוריים שונים שיש להן בפות או שמופיעים להן שם במרוצת השנים.

נגעים כגון יבלות (לא קונדילומות), בליטות עוריות (SKIN TAG ) וגידולים שומניים ועוריים אחרים, שאינם מסוכנים, אבל גורמים לבעיה אסתטית שמפריעה מאד.

חשוב גם שקוסמטיקאיות שמטפלות באזורים האינטימיים (הסרת שיער לסוגיה), ידעו כי במידה והן נתקלות בבעיות או נגעים עוריים, יש להפנות את הנשים לבדיקה אצל רופא/ת נשים או רופא/ת עור.

כמו כן, גם אם הן נתקלות בנגע שמהווה בעיה אסתטית, שידעו לתת אינפורמציה למטופלות, שזו לא גזרת גורל וניתן לטפל בזה בקלות יתרה.

בכל מקרה של נגע עורי, יש צורך בבדיקה מדוקדקת ושלילה של מצבים רפואיים.

אני באופן אישי, שולח כל נגע שאני מסיר לבדיקה פתולוגית !

ברוב המקרים הסרת הנגע מתבצעת במרפאה תחת אלחוש או הרדמה מקומית ובחלק מהמקרים יש צורך גם בביצוע תפרים בודדים הנמסים לבד.